PAY WITH KLARNA AFTERPAY - FREE SHIPPING FROM FROM 100,-

Mijn bevallingsverhaal; De eerste was een klein trauma

April 15, 2021 1 Comment

Mijn bevallingsverhaal; De eerste was een klein trauma

Zoals ik in mijn vorige blog al heb genoemd heb ik geen makkelijke eerste bevalling gehad. Ik weet overigens niet of een bevalling ooit makkelijk te noemen is ;-). In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn eerste bevalling, dit is namelijk de reden dat ik hierna 2 keizersnedes heb gehad. Mijn eerste zwangerschap ging mij vrij makkelijk af, op een beetje misselijkheid na ben ik er zo doorheen gefietst. Ik wilde thuis bevallen (haha, waarom weet ik echt niet) en met 39 weken begon, na wat voorweeën, dan eindelijk de bevalling. Ter voorbereiding keek ik al vanaf de eerste maanden in mijn zwangerschap naar programma’s met bevallingen, goede voorbereiding is het halve werk toch? Met 39 weken ging ik op zondagochtend vroeg naar het toilet om te plassen, direct daarna merkte ik dat ik vruchtwater bleef verliezen. De vliezen waren gebroken, eindelijk begint het! Omdat Siem in het vruchtwater gepoept had werd het al snel duidelijk dat ik naar het ziekenhuis moest. Na aankomst in het ziekenhuis heeft mijn vriend, Stefan, meteen een bed geregeld voor zichzelf, zodat hij lekker verder kon slapen. Mannen.. Ik bleek na een korte check al 4 cm ontsluiting te hebben, nog 6 te gaan, daar zou ik zomaar zijn joh. Of ik een ruggenprik wilde? Natuurlijk!! De ruggenprik zelf zat zomaar, ik werd flink verdoofd en vanaf dat moment vorderde de bevalling niet meer zo. Het was vooral lang wachten met -gelukkig-niet al te veel pijn. Om 7.00 s ochtends braken mijn vliezen en om 24.00 in de nacht kon ik eindelijk beginnen met persen. Er ontbrak echter een ding. Ik voelde geen persweeën. Op de monitor kon ik zien wanneer ik een wee had, maar de persdrang was er niet. Alles op eigen kracht. Dat is natuurlijk geen probleem, maar het moet wel lukken. En er gebeurde maar niks. Ik heb 2,5 uur geperst. Ze hebben geknipt, uiteraard de vacuüm er op. Mijn topper van een gynaecoloog heeft Siem er letterlijk uit proberen te trekken. Met resultaat, het hoofdje kwam er uit, maar toen zaten zijn schoudertjes vast. Er was geen enkele paniek in de kamer te voelen, gelukkig. Maar zorgelijk was het wel, want hij moest er toch echt per direct uit. Met veel zwiepen en zwaaien, ik weet echt niet hoe, kwam kleine Siem er eindelijk uit. Hij is er veilig en wel, maar dan gebeurt er niks. Hij ademt niet meteen, hij komt niet echt op gang. Hij komt niet bij mij te liggen maar gaat naar dat plekje in de kamer, dat ingericht wordt voor als het na de bevalling niet zo goed gaat met de baby. Je kan je voorstellen dat er op dat moment van alles door je heen gaat. Gelukkig kregen ze kleine Siem aan de praat. Hij zat aan de toetertjes en belletjes. Hij mocht niet bij mij blijven. Hij moest meteen mee naar een andere afdeling. Daar lig je dan. Alleen, zonder baby. Een beetje verloren voelde ik mij wel. Tegelijkertijd ook heel overweldigend, wat is er allemaal gebeurt? Achteraf kwam ik er achter dat ik dit laatste stukje van de bevalling heel heftig heb gevonden, ik heb er therapie voor moeten krijgen om het een plekje te kunnen geven. Maar 1 ding wist ik zeker; dit wil ik nooit weer! Gelukkig heb ik achteraf heel goede nazorg gekregen van de gynaecoloog. Ze heeft ook meteen gezegd dat ik eventuele volgende keer gewoon mocht kiezen voor een keizersnede. En zoals inmiddels wel bekend is heb ik dat ook altijd gedaan. Mijn kindjes waren de keren daarna ook nog groter, dus al met al een goede keus geweest. Volg al mijn blogs en andere leuke dingen over mijn gezin en onze bedrijven op instagram @liekevnpel Xo


1 Response

Roos
Roos

April 15, 2021

Wat heftig, kan me voorstellen dat dat traumatisch is! Wat fijn dat je daarna hebt kunnen kiezen voor keizersnede, hopelijk zijn dat mooiere ervaringen geweest! (ondanks dat dat ook behoorlijk heftig is, weet ik uit ervaring!) mijn eerste bevalling eindigde vanwege sterrenkijker en zware baby helaas in spoedkeizersnee, tweede bevalling van mijn dochter ging gelukkig wel zoals ik wilde met alle keuzemogelijkheden van de gyn. Dat helpt enorm! Gelukkig wist ik van te voren niet dat de tweede ook nog groter zou zijn dan nummer 1 ;)

Leave a comment


Also in Yumi Blog

keizernsnede Lieke
Een keizersnede! Ik bereid je voor ;-)

February 26, 2021

Zodra je zwanger bent weet je dat er een punt komt dat je baby er ook weer uit moet. Zelf vond ik het heel moeilijk tijdens mijn eerste zwangerschap om mij voor te bereiden op de zwangerschap. Ik had geen idee wat er op mij af zou komen, ook al keek ik de hele dag programma’s over barende vrouwen. Gezien deze bevalling ook niet een groot succesverhaal is werd het al gauw duidelijk. De volgende zou met een keizersnede geboren worden. 

Ik geef je mijn tips!

Continue Reading

How to pick the right diaper bag
How to pick the right diaper bag

February 18, 2021

Let’s talk diaper bags, your constant travel companion. The selection can be mind-boggling and finding the perfect diaper bag definitely depends on your personal style. But whatever your style, we think there are few things that make a bag great; here are five to consider before you make your decision.

Continue Reading

Mom and Baby With Yumi Baby Clothing
10 Essentials You Should Have At Home When Expecting

January 22, 2021 1 Comment

Marijke and I thought it would be nice to share the items that helped us during our first months of motherhood. We did not include the big items like a stroller, crib, car seat and instead focused on smaller items that you might not think about right away. Full disclaimer, of course we are slightly biased towards Yumi Baby but we tried to keep it real and think about items that really helped us. Every mom has their own unique tips – please share yours in the comments section!

Continue Reading