BELANGRIJK! Vanwege onze verhuizing, kunnen wij bestellingen vanaf 12 mei weer verzenden.

10 essentials die je in huis wilt hebben als je een baby verwacht!

januari 22, 2021 1 Comment

Mom and Baby With Yumi Baby Clothing

Het leek Marijke en Lieke leuk om de items te delen die ons tijdens onze eerste maanden van het moederschap hebben geholpen. We hebben de vanzelfsprekende items zoals een kinderwagen, autostoeltje etc. niet opgenomen en in plaats daarvan gefocust op items waar je misschien niet meteen aan denkt.

Ik raad je ten zeerste aan om zoveel mogelijk voor te bereiden voor je uitgerekende datum. Wacht niet tot de week dat je uitgerekend bent, maar geef jezelf een buffer van een paar maanden. Het laatste dat je wilt doen voordat je een baby op de wereld 'zet', is rondrennen en spullen kopen. In plaats daarvan wil je ontspannen zijn en er zeker van zijn dat je helemaal klaar bent voor het volgende hoofdstuk in je leven.

Volledige disclaimer, natuurlijk zijn we enigszins bevooroordeeld ten opzichte van Yumi Baby, maar we delen de tips over items die ons echt hebben geholpen. Elke moeder heeft zijn eigen unieke tips - deel de jouwe in de comments!

  1. Hydrofiele doeken! Marijke en ik hebben ze voor bijna alles gebruikt. Tijdens de voedertijd, als spuugdoekje, na het baden als zachte handdoek, op het aankleedkussen en zelfs in het bed en de kinderwagen! Je zult er nooit teveel van hebben. Yumi Baby heeft een selectie van organic doeken in twee maten, 80x80 wat perfect is voor wiegjes, kinderwagens en als spuugdoekje. Hoewel onze XL-maat 120x120 geweldig is om te gebruiken als omslagdoek of om je baby te drogen na badtijd en een goede oplossing als je baby 'grotere' boertjes heeft of veel spuugt in bedje als onderlegger. 
  2. Zorg ervoor dat je (VEEL!) kraamverband op voorraad hebt. Je zult waarschijnlijk per 2 gebruiken nadat je bevallen bent en sneller doorlekker dan je denkt. Neem het van mij aan, beter te veel dan te weinig. En je partner komt vaak niet met de juiste thuis (lees; inlegkruisjes)
  3. Grote onderbroeken - hier zou je misschien om moeten lachen, maar echt! Meteen na de bevalling heb je wellicht extra ruimte nodig bij het gebruik van het kraamverband (zoals ik eerder al zei, je gebruikt ze per 2). Ik dacht dat het wel goed zou komen, maar heb uiteindelijk de boxershorts van mijn vriend gestolen. Wat ik ook kan aanraden is de speciale net onderbroeken, luchtig en perfect voor na de bevalling.
  4. Zorg dat je een heleboel (echt een heleboel) rompertjes en onesies klaar hebt liggen - zorg ervoor dat ze zacht en comfortabel zijn, zodat je baby lekker comfortabel in de kleren zit! Ook niet onbelangrijk; het moet een beetje makkelijk aan- en uit te trekken zijn. We raden je aan een kijkje te nemen op onze bodysuit-pagina voor een aantal geweldige modellen gemaakt van extra zacht katoen! 
  5. De Snuggle Me Lounger komt het dichtst in de buurt van een extra set armen! Wanneer je baby op de Snuggle Me wordt gelegd, trekken de zijkanten voorzichtig naar binnen om een ​​knus plekje te creëren en het gevoel van een knuffel geven. Dus je handen zijn vrij voor je andere kinderen, klusjes of wat welverdiende me-time! Ik hou van dit product en heb met eigen ogen gezien wat dit met een baby doet. 
  6. Een CoSleeper, dit is een geweldige oplossing als u uw baby zo dicht mogelijk bij u wilt houden. Ik vond dit de eerste weken na de geboorte erg makkelijk. Zelfs nog makkelijker dan een wiegje op je eigen kamer. 
  7. Genoeg beddengoed, je gebruikt lakens en dekens in je wieg / CoSleeper, kinderwagen en misschien heb je wel een extra wieg of wieg in je woonkamer. Ik raad ten zeerste aan om al deze klaar voor gebruik te hebben zonder beddengoed van de een naar de ander te hoeven nemen. Lieke deed dit bij haar eerste zoontje nog wel, van de wieg naar de kinderwagen en weer terug. Echt niet handig!
  8. Nog een hele belangrijke persoonlijke favoriet: YOUTUBE! YouTube is een juweeltje om je baby te helpen ontspannen - zoek White Noise op, dit geluid komt overeen met wat je baby gewend is in de baarmoeder en is erg rustgevend voor een pasgeborene. Het kan zelfs helpen om je baby in slaap te brengen, ik heb het de eerste paar maanden met de mijne gebruikt en het deed wonderen! Ik had gewild dat ik dit bij mijn andere kinderen al kende!
  9. Luiers -  Dit is het verhaal, baby's poepen ... veel; de gemiddelde baby gaat door 5.000 luiers! Veel ouders worstelen met het idee van katoenen luiers versus wegwerpluiers. Het is een lastige keuze, aangezien stoffen milieuvriendelijker zijn, maar tijd kosten om te wassen (water, elektriciteit, wasmiddel) en te drogen. Misschien wel de beste keuze zijn milieuvriendelijke wegwerpluiers. Mijn persoonlijke tip: koop er in het begin niet te veel in één maat, kijk eerst hoe ze op je baby passen. Houd er ook rekening mee dat baby's snel groeien, zodat ze uit de oorspronkelijke grootte kunnen groeien en je met een heleboel luiers zult zitten. 
  10. Luieremmer - Wat doe je met deze eindeloze stroom stomende luiers? Je gooit ze weg ... maar vergeet het gebruik van een gewone prullenbak, want die zal erg stinken. Een goede luieremmer is essentieel; idealiter een die gewone vuilniszakken kan gebruiken en handsfree is!

Heb jij nog een musthave? Laat het weten in de comments.

Succes!!
1 Response

Miriam
Miriam

februari 26, 2021

Goede tips! De sexy netbroekjes ook niet vergeten! Begrijp net dat je ze kan kopen, maar het ziekenhuis heeft de kasten vol ;)… of mag dit niet ?

Reactie


Also in Yumi Blog

Mijn bevallingsverhaal; De eerste was een klein trauma
Mijn bevallingsverhaal; De eerste was een klein trauma

april 15, 2021 1 Comment

Zoals ik in mijn vorige blog al heb genoemd heb ik geen makkelijke eerste bevalling gehad. Ik weet overigens niet of een bevalling ooit makkelijk te noemen is ;-). In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn eerste bevalling, dit is namelijk de reden dat ik hierna 2 keizersnedes heb gehad.

Verder lezen

keizernsnede Lieke
Een keizersnede! Ik bereid je voor ;-)

februari 26, 2021

Zodra je zwanger bent weet je dat er een punt komt dat je baby er ook weer uit moet. Zelf vond ik het heel moeilijk tijdens mijn eerste zwangerschap om mij voor te bereiden op de zwangerschap. Ik had geen idee wat er op mij af zou komen, ook al keek ik de hele dag programma’s over barende vrouwen. Gezien deze bevalling ook niet een groot succesverhaal is werd het al gauw duidelijk. De volgende zou met een keizersnede geboren worden. 

Ik geef je mijn tips!

Verder lezen

How to pick the right diaper bag
How to pick the right diaper bag

februari 18, 2021

Let’s talk diaper bags, your constant travel companion. The selection can be mind-boggling and finding the perfect diaper bag definitely depends on your personal style. But whatever your style, we think there are few things that make a bag great; here are five to consider before you make your decision.

Verder lezen