BELANGRIJK! Vanwege onze verhuizing, kunnen wij bestellingen vanaf 12 mei weer verzenden.

Je baby inbakeren

december 22, 2020

Yumi Baby Swaddling

Inbakeren is weer helemaal terug van weggeweest. We begrijpen waarom, het is een geweldige manier om je pasgeboren baby te helpen met tot rust komen en in slaap komen. We hebben onze eigen kinderen ingebakerd omdat het onrustige slapers waren en het was een uitkomst om ze te helpen kalmeren voor, maar ook tijdens het slapen. Als je het zou willen  proberen, maar niet weet waar je moet beginnen, moet je even verder lezen. We leggen je uit wanneer je kan beginnen, hoe je het correct moet doen en wanneer je weer moeten stoppen met inbakeren.

Inbakeren kan je baby helpen ontspannen. We raden je ten zeerste aan om het uit te testen terwijl je kijkt hoe uw baby reageert. Sommige baby's houden ervan en anderen, tja ... wat minder...

Inbakeren betekent simpelweg dat je je baby op zo'n manier strak inpakt in een doek dat ze zich veilig voelen, alsof ze weer in de baarmoeder zijn, allemaal warm en strak verpakt. In wezen creëer je een babyburrito.


Bijna alle gezondheidsinstanties zijn het erover eens dat het belangrijk is om te voorkomen dat je baby op de zij of buik slaapt, om plotselinge wiegedood (SIDS) te voorkomen. Als je je kindje gaat inbakeren is dit nog belangrijker, dus zorg er dan voor dat je baby op de rug ligt.


5 gemakkelijke stappen om een ​​swaddle correct in te pakken:

  Stap 1: Maak met een vierkante doek van ongeveer 100*100 cm een diamantvorm en plaats je baby in het midden met de nek langs de bovenrand
  Stap 2: Houd voorzichtig de linkerarm van je baby langs hun zij. (Als de armen gebogen zijn, kan hij uit de doek kronkelen.) Neem de doek ongeveer 10-15 cm van de linkerschouder en trek hem strak naar beneden over het lichaam, terwijl je hem aan de andere kant dichtstopt.
  Stap 3: Neem de resterende hoek, trek hem strak over het lichaam van de baby (opnieuw zorgen dat de arm recht is) en stop hem aan de andere kant onder hem. Recht over de borst van je baby.
  Stap 4: Neem nu het onderste doekm wat over is en wikkel samen en bind het in een knoop onder de voetjes. Zorg ervoor dat je wat ruimte overlaat, zodat de beentjes en voetjes van je baby zich nog kunnen bewegen.
  Stap 5: Dubbele check om ervoor te zorgen dat de swaddle goed om zit en de knoop niet los gaat.

  We hebben deze video gemaakt om het  inbakeren stap voor stap te demonstreren.    Veel ouders vragen ons ook wanneer ze moeten stoppen met inbakeren. Er is geen vaste leeftijd, maar de meeste gezondheidsinstanties zijn het erover eens dat baby's klaar zijn om met 3 of 4 maanden over te stappen naar een slaapzak. De regel hier is, als je kleine eenmaal in de slaap begint te bewegen en probeert om te rollen kan je het beste stoppen met inbakeren.
     Reactie


     Also in Yumi Blog

     Mijn bevallingsverhaal; De eerste was een klein trauma
     Mijn bevallingsverhaal; De eerste was een klein trauma

     april 15, 2021 1 Comment

     Zoals ik in mijn vorige blog al heb genoemd heb ik geen makkelijke eerste bevalling gehad. Ik weet overigens niet of een bevalling ooit makkelijk te noemen is ;-). In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn eerste bevalling, dit is namelijk de reden dat ik hierna 2 keizersnedes heb gehad.

     Verder lezen

     keizernsnede Lieke
     Een keizersnede! Ik bereid je voor ;-)

     februari 26, 2021

     Zodra je zwanger bent weet je dat er een punt komt dat je baby er ook weer uit moet. Zelf vond ik het heel moeilijk tijdens mijn eerste zwangerschap om mij voor te bereiden op de zwangerschap. Ik had geen idee wat er op mij af zou komen, ook al keek ik de hele dag programma’s over barende vrouwen. Gezien deze bevalling ook niet een groot succesverhaal is werd het al gauw duidelijk. De volgende zou met een keizersnede geboren worden. 

     Ik geef je mijn tips!

     Verder lezen

     How to pick the right diaper bag
     How to pick the right diaper bag

     februari 18, 2021

     Let’s talk diaper bags, your constant travel companion. The selection can be mind-boggling and finding the perfect diaper bag definitely depends on your personal style. But whatever your style, we think there are few things that make a bag great; here are five to consider before you make your decision.

     Verder lezen