Verzending binnen 2-3 werkdagen!

Onze productie

Yumi Baby is er trots op een maatschappelijk verantwoord merk te zijn

We zijn gericht op milieuvriendelijke productie en gebruiken gecertificeerd biologisch katoen. Wij produceren zoveel mogelijk in Nederland; op maatschappelijke werkplekken die kansen bieden aan mensen die anders moeilijk op de reguliere markt aan het werk zouden komen. Dit doen we omdat we een maatschappelijke bijdrage willen leveren. De medewerkers in ons productiecentrum zijn gedreven en enthousiast over hun werk en geven 110% om kwaliteit te leveren. Het is voor ons fantastisch om met hen samen te werken om ons merk op te bouwen en ondertussen aan hen  werkgelegenheid te bieden. Deze medewerkers kunnen niet onder tijdsdruk werken daarom produceren we niet in massaproductie. We raden je aan om -als een product op voorraad is- er vroeg bij te zijn om teleurstelling te voorkomen! :) Helaas is het (nog) niet mogelijk om al onze producten in onze vestiging in Nederland te laten maken. In dit geval kijken we naar andere opties, we kopen onze bamboe bijvoorbeeld rechtstreeks in bij een gespecialiseerde fabrikant in Vietnam die werkt in een traditioneel dorp dat bekend staat om hun ambachtelijke producten.

Milieu

We zoeken naar duurzame grondstoffen zoals bamboe en onze stoffen zijn GOTS & Oeko-Tex gecertificeerd. GOTS is 's werelds toonaangevende textielverwerking standaard voor biologische vezels die ecologische en sociale criteria omvat die worden toegepast op de hele toeleveringsketen van textiel. Onze leveranciers houden zich aan milieuvriendelijke praktijken in het teelt- en productieproces, zoals geen agressieve pesticiden, waterbehoud en eliminatie van giftige chemicaliën.  Yumi Baby produceert dus zoveel  als mogelijk in Nederland. Het gebruik van GOTS gecertificeerde stof zorgt ervoor dat onze leveranciers eerlijke arbeidsomstandigheden hanteren, zoals limieten over werktijden, geen kinderarbeid en veilige werkomstandigheden. 

Kwaliteitsproducten & Service 

Bij Yumi Baby willen we dat jij en je baby 100% tevreden zijn met onze producten en dat wij ons 100% tevreden voelen met onze producten. Daarom hebben we strenge kwaliteitscontroles. Wiegjes en bedden zijn gemaakt van bamboe. Als natuurproduct is er kans op scherpe randen. We controleren elk bed drievoudig om er zeker van te zijn dat er geen gebreken of scherpe plekken zijn die schadelijk kunnen zijn voor de tere huid van een baby. GOTS-gecertificeerde stof zorgt ervoor dat er geen giftige chemicaliën worden gebruikt bij de productie van de stoffen en moet voldoen aan strikte limieten met betrekking tot ongewenste residuen.

Dutch production center